Ekstrajobber for studenter 

Gjennom livet vil mange av oss oppleve det å være student. Det er ikke alltid en enkel sak å være student, da det ofte medfører litt dårligere økonomi. Det er jo litt ironisk at noe som trolig vil gjøre økonomien bedre i fremtiden, kan trekke den drastisk ned i den tiden man står på med studiene.

Det skal likevel sies at det er utrolig spennende å studere, i alle fall hvis man studerer noe som man virkelig brenner for.

Hold økonomien oppe

Det er flere gode tips og triks for at man skal slippe å leve som fattig student hele studietiden. Først og fremst anbefales det at man bor hjemme mens man studerer, hvis man har mulighet til det. Dette vil gjøre at man reduserer utgiftene man har i måneden, slik at man kan bruke de få kronene man har på noe annet. Hvis man ikke har mulighet til å bo hjemme, for eksempel hvis man skal studere i en annen by, så kan det være lurt å dele bosted med noen. Det finnes ofte bokollektiv som leier ut rom, slik at man kan holde utgiftene nede. Det anbefales også å være litt forsiktig med pengebruken, slik som at man unngår for mye shopping eller at man bruker mye penger på mat. Dette er små, enkle grep som vil gjøre økonomien litt bedre.

Studerende deler ut Metro-aviser

Jobb deltid

En annen måte å holde økonomien oppe på mens man er student er å skaffe seg en ekstrajobb. Det er ofte slik at butikker gjerne har deltids- eller helgejobber, og disse jobbene passer utmerket for en student. Det gjelder å undersøke litt i nærbutikkene, og kanskje ta en prat med sjefen for å høre om mulighetene for en ekstrajobb. Ønsker man noe annet, så går det an å undersøke muligheter for å jobbe via Internett. Det finnes mange selskaper som søker mennesker til deltidsjobber, og dette arbeidet kan innebære ulike oppgaver. En slik jobb vil gjøre at man som student ikke trenger å bruke tid på å komme seg ut av huset. Sitter man hjemme og jobber, kan man spare tid og mest sannsynlig penger, fordi man unngår å bruke tid og penger på en eventuell reisevei til arbeidet.

Scroll to top