Utenlandske litteraturnyheter

Selv om det finnes massevis av fantastisk norsk litteratur, må vi noen ganger snu nesen ut mot verden – for det finnes også mye bra fra andre land. Her er noen nyheter som du ikke burde gå glipp av i tiden som kommer.

The Handmaid’s Tale får en oppfølger

litteraturMargaret Atwoods klassiker, «The Handmaid’s Tale», får i år en etterlengtet oppfølger, mer enn tyve år etter at originalboken kom ut. På norsk har oppfølgeren fått navnet «Gileads døtre». Mange kjenner kanskje «The Handmaid’s Tale» som TV-serie, da den dystopiske fortellingen virkelig ble kjent her i landet etter at den rullet ut på HBO Nordic. Serien har vunnet massevis av priser, og har en ihuga seerskare. Grunnet alt dette, er det bare å glede seg til denne oppfølgeren i bokform.

Rachel Cusk med ny bok

Det norske folk fikk virkelig opp for øynene for Rachel Cusk da hennes prisvinnende trilogi bestående av bøkene «Omriss», «Transitt» og «Kudos» ble oversatt til norsk. I høst kommer hun med en ny bok, og den er allerede ettertraktet som «pre-order» i butikkene. Hennes nye bok er ikke en roman, men en essay-samling, hvor du kan lese om alt fra kjærlighet til maktmisbruk. Dette er virkelig noe å glede seg til!

Nok en god krimhøst

Det renner inn med gode krimbøker om dagen, og det er ikke kun i Norge denne sjangeren er populær. Blant alle høstens krimnyheter er det kanskje én som er spesielt etterlengtet, og det er siste innslag i David Lagercrantz’ Millennium-serie. Boken heter «Hun som må dø», og er allerede tilgjengelig for forhåndsbestilling hos diverse bokhandlere. Peter Mays «Drapet på Entry Island» er en annen krimbok som har slått an, og en thriller-verdig leseropplevelse for den som er glad i den slags.

Det er altså mye å glede seg til av utenlandske nyheter i løpet av høsten, og mer skal det bli. For de aller beste nyhetene er det bare å følge med på anmeldelser fra de store avisene, som for eksempel Dagbladet og Aftenposten, men også NRK og Morgenbladet er svært gode på litteratur. Hvis du ønsker å være først ute med det siste, bør du absolutt lese utenlandske bøker i høst. Mer om litteratur her.

Scroll to top