Kjøp brukte skolebøker

Studenttilværelsen kan være en prøvelse for de fleste, spesielt ettersom det betyr relativt slunken økonomi i perioden man studerer. Da er det godt det finnes måter man kan spare penger, eventuelt tjene dem!

En av de absolutt største postene på budsjettet til enhver student i Norge er bøker. Hver skolebok koster gjerne mellom 300 og 700 kr, hvilket er et godt innhogg i den store utbetalingen hvert semester. For mange setter dette også grensen for hvor mange fag man kan ta hvert semester, ettersom flere fag betyr flere bøker.

Men det er jo bare å ta seg en ekstra jobb, sier du. Nei, så lett er det ikke ettersom ekstrajobben fort kan føre til kutt i stipend og lån fra Lånekassen. Så hva kan man gjøre for å spare noen kroner, eventuelt tjene noen kroner?

  1. Kjøp brukte skolebøker på nett. Du kan spare så mye som 50% av det bøkene egentlig koster, og det er penger du kan bruke på å være sosial!
  2. Selg bøkene dine på nett, sett gjerne opp en egen nettbutikk ved bruk av Vaimo. Avhengig av hvilken stand bøkene dine er i, så kan du få inn omtrent halvparten av det du ga for bøkene.
  3. Meld deg inn i studentersamfund der du hører til. Der følger det gjerne med mye sosiale arrangement, hvor du kan kose deg med andre studenter, mye billigere.
  4. Det er mye penger å spare på bosted, så prøv å få plass i studentsamskipnadenes boliger ettersom de er priset lavt med tanke på studenters lommebok.
  5. For å møblere hybelen din eller gjøre den koselig, handle brukt! Du kan finne bruktmarkeder på nettet, og det finnes mange loppemarked rundt om i Norges land. Her kan du finne noen ordentlige skatter som du kan bruke som de er, eller redesigne.

Brukte bøker

 

Det er mulig å spare mye penger på blant annet legetjenester om man følger med. I Oslo har Studentsamskipnaden egne fastleger, psykologer og tannleger som det er billig å gå til. Du vil også få refundert alt du legger ut hos legen av SiO. Sørg med andre ord for å gjøre deg kjent med dine rettigheter som student, i den byen der du går.

Scroll to top