Skoleavslutninger og fester

Jente ballkjoleDet har blitt stadig vanligere å ha skoleball, til foreldres store frustrasjon.

Når ungene kommer over på ungdomskolen og videregående arrangeres det gjerne to ball hvert år, gjerne et på vinteren og et på sommeren. Og så finnes det spesielle ball eller fester som arrangeres i forbindelse med avslutting av utdannelse, som for eksempel ved endt videregående eller fullført bachelorgrad. Det finnes alltid en grunn til å feire!

Foreldre fortviler

Men foreldrene til ungdommene fortviler fordi det følger nye forventninger med hver eneste ball og fest som barna skal på. Først må de betale for festen, noe som glatt koster 250-500 kr bare for den billetten. Så gjelder det å ha de rette klærne, og da helst ballkjole for jentene. Vi vet alle at det kan bli en dyr opplevelse som kan komme opp i mangfoldige tusen kroner. Jo større og finere kjolen er, jo dyrere er den, og de fleste jentene ønsker å ha den fineste og dermed den dyreste kjolen.

Så er det sko, tilbehør, smykker, vesker og andre ting som hører til. Dette skal gjerne være i bestemte merker. Når man ser at barn i den alderen har Michael Kors med seg på skolen, så kan man jo gjette hva de har med seg på ball. Og transporten? Det må selvfølgelig være en limousin. Med andre ord kan utgiftene til en sånn kveld komme opp i ca 10 000 kr. Med andre ord så m foreldre ut med ca 20 000 i året bare for å få ungene på ball.

Dette er med å forsterke klasseskille mellom ungdommene, noe som igjen fører til at de som ikke kan være med på disse festene, rett og slett fordi foreldrene ikke har råd. Disse ungdommene blir stemplet som fattige og faller utenfor sosialt. Men det finnes faktisk måter å løse det hele på så lenge man er økonomisk bevisst.

Hvordan gi barna mulighet til å gå på ball?

Det er fullt mulig å få de fleste barna og ungdommene på ball om man tar noen gode valg. For eksempel så kan man handle klær som ballkjoler på nett, gjerne hos Sofia Moore. Der kan du spare gode penger uten at ungdommens stil blir ødelagt av den grunn.

Ved å handle på nett kan du også få mye fint tilbehør til en billig penge. Og hvem har sagt at ungdommen MÅ ha en limousin? Det bør da finnes andre vel så bra alternativer til fremkomstmiddel disse kveldene.

Gi dem selvtillit!

En annen ting som er viktig er å lære ungdommen at ens verdi ikke er bestemt av verdien på de klær og det tilbehøret man har. Ens verdi måles i ens integritet, ens selvtillit og ens tro på seg selv. Å ha en indre styrke kan få ungdommen langt, spesielt når det gjelder mot gruppepress.

Husk at dette her er bare det gruppepresset man utsettes for i forbindelse med spesielle anledninger. Det å ha selvtillit og et godt selvbilde kommer til nytte hver eneste dag for alle ungdommer.

Scroll to top