Fattig student?

En nedadgående trendDet å være student i dag er tøft økonomisk. Kan det finnes en løsning?

Det å være student i dag er ingen lett oppgave. Du skattes for ekstra inntekter slik at vinningen går opp i spinningen. Du får utbetalt et lite grunnbeløp i lån og stipend fra Statens Lånekasse om du kvalifiserer hos dem. Men som regel er det ikke nok til å dekke livsopphold, strøm og bolig. Spesielt med tanke på de boligpriser som gjerne er i byer med store universitet eller høyskoler. Så hva kan du som student gjøre for å få ting til å strekke litt lengre?

Har du ikke sikkerhet?

Selv om du ikke har sikkerhet og om du kanskje har betalingsanmerkninger, så kan du få lån hos steder som Bluestep. Grunnen til dette er at de fokuserer mer på din fremtidige betalingsevne enn din nåværende betalingsevne. De har fokus på å gi lånemuligheter også til de som har hatt og har problemer med betaling og har havnet i uføre med inkasso og namsfogd. Det er fullt mulig å få slike lån spesielt om du kan stille med en kausjonist.

Har du hus eller annen eiendom?

Mange velger kanskje å studere litt senere i livet og har dermed etablert seg med bolig, bil og alt som hører til dette. Det gjør også situasjonen din mye lettere om du da ønsker lån hos Bluestep til å studere. Har du også boliglån kan Bluestep gi deg mulighet til å refinansiere lånet ditt slik at du får bakt inn den nye gjelden i boliglånet. Dette er spesielt mulig ettersom boliger gjerne stiger i verdi med tid, oppussing og renovering. Det er ikke alle som tenker på det, så sørg for å få en ny takst før du søker om nytt lån.

Mange er kanskje skeptiske til å ta opp lån for å ta utdanning, men når du tenker på det er det faktisk abre en investering i en bedre fremtid der du har sjanse til å få en sterkere økonomi. Etter å ha tatt mer utdanning vil jobbmarkedet være åpent for deg, med bedre jobber og lønn.

Scroll to top