Innrede studenthybel?

Det finnes mange måter å innrede hybelen billig, men det er noen ting du ikke må glemme. 

Det å innrede hybelen er kjekt enten det er første gang, eller du har gjort det utallige ganger før. Man trenger som regel noen nye ting hver gang. Det kan jo bli dyrt, men det finnes mange måter å spare penger på.

Møbler

Hva trenger du egentlig av møbler i en hybel? Om du har fått hybel gjennom Studentsamskipnaden i byen der du studerer, er det ofte en del møbler som allerede står i hybelen. Spesielt seng, pult, stol og gjerne en enkel sofa og noen skap. Belysningen er ofte ganske grell i sånne studenthybler. Det betyr at det kan være greit å få på plass noen lamper for eksempel til pult, ved seng, og gjerne en stålampe med mulighet for å dempe belysningen. Spesielt viktig er det å ha godt lys der du skal gjøre skolearbeid og lese pensum.

Jente i studenthybel

Billig men bra

Det å finne billige møbler er ikke så vanskelig som man vil ha det til. Har du flyttet til en ny by så kan du sjekke forskjellige grupper på Facebook hvor det selges eller gis bort ting. Du kan sjekke når det er loppemarked eller andre marked i nærheten. Selvfølgelig har vi jo finn.no og andre nettsteder hvor folk selger tingene sine billig.

Men mal ikke møblene med fargeprøver.

Én liter er noen ganger alt for mye. Det kan derfor være fristende å kjøpe prøvemaling i stedet for en hel litersboks, om du kun skal male et lite område, eller fikse opp et lite møbel.Før du vurderer å male med prøvemaling, bør du imidlertid være klar over at malingen som leveres i boksene med fargeprøver som regel er av en annen og dårligere kvalitet.

Du kan også velge å handle møbler online, hvilket er billig og greit. Du betale gjerne litt i frakt med det fungerer bra så lenge det er billige møbler. Du trenger ikke satse på dyr antikk i en liten hybel hvor du bor midlertidig. Belysning kan du for eksempel handle hos Belysningsdesign.

Følger du disse rådene har du også råd til de små men viktige detaljene som gir den personlige looken i nettopp din hybel.

Scroll to top