Studiereise til Oslo

Dra på studiereise til Oslo, Norges hovedstad. Uansett årstid er det alltid noe som skjer i Oslo. Bli kjent med landets historie, som går helt tilbake til 9000 f.Kr., eller dykk ned i historiene om de norske oppdagelsesreisende. Uansett budsjett kan alle oppleve Oslo med byens mange muligheter for publikum.

Oslo

Flerkulturelle Oslo kan nås overalt, til fots eller med kollektivtransport. Kombiner shopping i motehovedstaden med øyhopping på Oslofjorden og aktiviteter i marka. Ønsker du en hel dag eller flere med shopping, bør du satse på disse områdene:

  • Karl Johan
  • Bogstadveien og Hegdehaugsveien på Majorstua
  • Bygdøy Allé på Frogner
  • Markveien og Thorvald Meyers gate på Grünerløkka

Lørdager og søndager bør secondhand-elskere ta turen til brukt- og antikkmarkedet på Vestkanttorget på Majorstuen, eller loppemarkedet i Birkelunden på Grünerløkka. Disse er åpne fra mars til desember! Få også med deg det største julemarkedet på Folkemuseet på Bygdøy i desember måned.

I marka er det populært å sykle og dra på tur. I Oslo sommerpark har du også alternativet downhillsykling og en flott klatrepark. Marka er klar for glade studenter som er glade i å være aktive. Vinterstid kan du også fråtse i langrenn her, og alpine aktiviteter venter i Oslo vinterpark.

Oslo huser også store begivenheter for musikkelskere. Her finner du mange internasjonale artister på årlige musikkfestivaler som Norwegian Wood, Øyafestivalen, Infernofestivalen, Oslo Jazzfestival og Oslo Kammermusikkfestival.

Du kan selvfølgelig dra til Oslo uten å brenne hull i lommeboka. Flere attraksjoner er gratis her. Dra til en av Norges mest besøkte attraksjoner, Vigelandsparken, og vandre mellom mer enn 200 skulpturer. Gustav Vigeland tegnet parken selv, og den har som mål å feire selve mennesket, livet og kjærligheten. Observer kjente skulpturer som Sinnataggen, Monolitten og Livshjulet.

Er du interessert i kunst, kan du besøke museer som Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst og Nasjonalmuseet for arkitektur gratis på søndager. Ved Nasjonalgalleriet, som bl eetablert i 1837, kan du betrakte den største offentlige samlingen av malerier, tegninger og skulpturer i Norge. Vandre blant «Livets Dans» og samlingen som strekker seg fra antikken til 1950 i 2. etasje. Ett av høydepunktene er de kjente verkene av Edvard Munch i Munchsalen.

Scroll to top