En enklere hverdag

Det å holde kontakten med venner og familie har blitt mye lettere med kommunikasjonsmidler basert på digitalisering, det er bare å følge med på sosiale medier for å se utviklingen som skjer. Smarttelefonen kan være et veldig nyttig verktøy, med tusenvis av apper som fungerer både som spill, kommunikasjon og mange typer underholdning.

Det er også mulig å bedrive shopping over telefonen, og for de som bor utenfor de store byene utgjør dette en enorm forskjell. Kanskje de før bare hadde fysisk tilgang til en liten lokalbutikk, men nå er all verdens slags varer tilgjengelig med et par tastetrykk, siden internett gjør at du nesten kan bestille hva som helst fra hvor som helst.

 

Digitalisering forandrer livene våre på både positive og negative måter

digitaliseringMange treningsprogrammer ligger også tilgjengelig på mobilen, og det er fullt mulig å føre en komplisert dagbok over treningen og kaloriforbruket, slik at man kan se fremskrittene man gjør dag etter dag. Det finnes også tur-apper hvor man i nærområdet kan utforske mange fine naturområder, noe som kan være spesielt nyttig for folk som er tilflyttere. All verdens informasjon er også tilgjengelig via søkemotorer, og det er ikke lenger nødvendig med et leksikon på mange bind for å holde seg oppdatert.

På offentlige transportmidler er det vanligvis ikke annet å gjøre enn bare å vente på å komme seg fram til sin destinasjon, og de fleste slår nå ihjel ventetiden ved å gjøre leke med smarttelefonene sine. De fleste har dermed nesen vendt mot skjermen store deler av tiden, men det gjelder ikke bare for folk som venter på noe.

Foreldre begynner nå å bli oppgitte over at barna deres bruker det meste av tiden sammen med smarttelefonen, og ikke vier tilstrekkelig oppmerksomhet til det som skjer rundt dem. Men heller ikke voksne er immune mot mobilavhengigheten. Derfor kan det kanskje være lurt for familien å sette en tidsgrense for bruken, eller ha mobilfrie soner i huset slik at ingen føler seg oversett eller tilsidesatt av de digitale hjelpemidlene. Les mer om digitalisering her.

Scroll to top