Når studielånet ikke strekker til

Å være student i Norge i dag er alt annet enn lett. Man får en slunken sum å kalre seg på hver måned i studielån og stipend, men det er langt fra nok til å klare seg i dagens samfunn. Så hva kan studentene gjøre for å tjene noen ekstra kroner, eller spare på det de allerede bruker penger på?

Stipend og studielån

Satsene på Lånekassen studielån og stipend pr i dag er 47 200 pr semester, hvor 18 880 betales ut i begynnelsen av semesteret og så får man 7080 pr mnd. De fleste sitter med boutgifter fra 3000,- og oppover, alt etter om man har fått fatt i studenthybel, kollektiv eller har leid privat. Det betyr at man sitter igjen med omtrent 4000 etter husleie er betalt og dette skal gå til telefon, skolemateriell, mat, trening og andre aktiviteter for å nevne noe.

Deltidsjobb eller hobby?

Det finnes mye en kan gjøre for å spare penger slik at man får studielånet til å strekke til. Mange velger å ta seg ekstra deltidsjobber, men dette går gjerne ut over studier og ikke minst stipend andelene på lånet som blir lavere om du tjener over en viss sum. Så hva kan man ellers gjøre? Man kan for eksempel tjene penger på hobbyen sin. Enten du liker å lage såper, strikke marius-gensre eller drive med decoupage så har du mange muligheter.
En annen hobby det kan være mulig å tjene noen ekstra kroner på er å spille på nett. Om man gjør dette innenfor budsjett kan man glatt tjene noen ekstra kroner til å leve av. Det lønner seg å være bevisst når man velger hvilken side man vil spille på slik at man får gode velkomsttilbud. Det finnes mange spillesteder å velge i, og et av disse er Casinoeuro slots.

Scroll to top